Junioratorium

junioratoriumRegelmatig worden onze uitvoeringen opgeluisterd door kinderen en jongeren van het zogenaamde ‘Junioratorium’. Tijdens de uitvoering van Carmina Burana (C. Orff) van 18 en 19 november 2016 waren dat kinderen uit het kinderkoor van de Basisschool Octant uit Assendelft.
Ook heeft het Junioratorium in maart van dit jaar meegezongen met het openings- en slotkoor van deel I van de Matthäus Passion.
Tijdens het jubileumconcert op 20 november 2015 heeft het Junioratorium meegezongen met het Hallelujah uit Messiah van Händel (te beluisteren via Youtube). Bekijk hier meer foto’s en filmpjes van het Junioratorium.

Ontstaan

junioratorium

Het Junioratorium werd in de laatste maanden van 2007 opgericht om samen met de volwassenen van Oratoriumkoor Heiloo de Matthäus Passion uit te voeren in maart 2008. Sindsdien is het Junioratorium niet meer weg te denken bij de uitvoeringen van het koor. Ook bij de verschillende kerstconcerten vertolken zij veelal een eigen cantate, waarbij de solisten door het Junioratorium zelf worden geleverd.
De samenstelling van het koor wisselt enigszins bij iedere uitvoering, wat natuurlijk heel begrijpelijk is: “de baard in de keel” of óók meedoen aan een sportcompetitie……. Kinderen hebben het druk!
Het publiek weet de bijdrage van het Junioratorium altijd bijzonder te waarderen. Terecht, want de jongens en meisjes zorgen voor een extra dimensie. Voor de allerhoogste sopraanpartijen zijn de jonge stemmen een zeer waardevolle aanvulling.

Praktisch

Vindt u het leuk om het Junioratorium financieel te steunen? Word dan donateur!
Voor aanmelding of informatie over het Junioratorium kunt u contact opnemen het secretariaat.

 

Laatst gewijzigd: 20 november 2016