Carmina Burana

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 november 2016 is uitgevoerd: de Liebeslieder Walzer opus 52 van Joh. Brahms en  Carmina Burana in de Cultuurkoepel Heiloo.

car-fb

Aankondiging in flyer en poster formaat

Uitvoerenden:
Marene Elgershuizen (Sopraan)
Rob Meijers (Countertenor)
Anthony Heidweiller (Bariton)
Herman Rouw en Wilma Broere (Vleugels)
Slagwerkgroep Het Promenade orkest
Het Oratoriumkoor Heiloo
Dirigent: Paul Waerts.

 

2016-10-26-uitkijkpost

Aankondiging in de Uitkijkpost (Heiloo, 26 oktober 2016)

“Drama bij Carmina Burana in Cultuurkoepel”; aankondiging in NHD (16-11-2016)

En dan de recensie:

dav

Recensie Noordhollands Dagblad 21 november 2016

 

Over Carmina Burana

“Carmina Burana” is een niet-middeleeuwse compositie in geheel eigen stijl. Orff selecteerde in 1935 een aantal liederen uit de middeleeuwse Carmina Burana en schreef er zijn eigen muziek bij. Naast de muziek schreef hij ook een lichtprogramma. De ondertitel was dan ook: Profane liederen gezongen door solisten en koor, begeleid door instrumenten en magische beelden. Orff schreef het stuk origineel voor solisten, koor, twee vleugels en slagwerk. Later herschreef hij de instrumentatie van “Carmina Burana” naar één voor een geheel symfonieorkest. Op 8 juni 1937 was de wereldpremière in de opera van Frankfurt.

Het eerste deel van de compositie genaamd “In de Lente” bestaat uit liefdesliederen, het tweede deel “In de Taverne” uit drank- en gokliederen en het derde deel “In de hof der liefde” uit liederen over de zinnelijke liefde. Het geheel wordt voorafgegaan en besloten door een hymne aan Fortuna, de godin van het lot, namelijk O Fortuna. Orff beeldt het leven uit als een soort rad van fortuin. Motto van het stuk is: Soms heb je geluk, maar de dag erna kan je alweer helemaal in de put zitten. Het is daarom belangrijk volop te genieten van de momenten van intens geluk, want het duurt vaak maar even.

 

Laatst gewijzigd: 22 november 2016