Koepelscratch 2017: Messiah van Händel


Meld u hier aan om deel te nemen aan de Koepelscratch!

Oratoriumkoor Heiloo nodigt u uit om deel te nemen aan de eerste Koepelscratch in de Cultuurkoepel te Heiloo. U bent welkom als zanger of als publiek. We voeren onder leiding van onze vaste dirigent Paul Waerts samen met u en voor u de Messiah van Händel uit, met professionele solisten en begeleiding van barokorkest Cappella Maria Barbara. Lees hier meer over de dirigent, de solisten en het orkest.

De term ‘Scratch’ komt van de engelse uitdrukking ‘to start from scratch’, oftewel, beginnen met een schone lei. Dat is precies wat we gaan doen als we ’s ochtends beginnen met inzingen onder leiding van soliste Maartje de Lint, alt. Daarna gaan we onder leiding van dirigent Paul Waerts alle koorstukken oefenen, met begeleiding van de zeer ervaren pianiste Annelies Komen. De lunch kunt u desgewenst bij ‘Keuken met Karakter’ gebruiken. Vervolgens oefenen we met het orkest en de solisten de belangrijkste delen, en dan is er tijd voor een heerlijke maaltijd bij de ‘Keuken met Karakter’, of in een van de restaurants in Heiloo die een speciaal Scratch-diner aanbieden.

U bent van harte welkom om de Messiah met ons koor mee te komen zingen als u al enige ervaring hebt met het zingen in een koor. Misschien zingt u nu bij een ander koor en wilt u graag de Messiah een keer opvoeren, of gewoon eens kennismaken met ons en onze prachtige Cultuurkoepel. U registreert als zanger of zangeres door op onze bestelpagina uw eigen stemsoort te kiezen. Voorbereiden doet u zelfstandig, eventueel met hulp van een oefen-CD die u bij diverse websites online kunt bestellen, of door gebruik te maken van de website Cyberbass.

U kunt gratis een partituur downloaden bij Cantorion.

Bij Broekmans en van Poppel of Crescendo Music kunt u de gedrukte Novello-uitgave kopen.

Koepelscratch 2017 is

  • Een hele dag zingen met als afsluiting een uitvoering van Händel’s Messiah
  • In de prachtige Cultuurkoepel Heiloo
  • Met professionele solisten, dirigent en barokorkest
  • Te gast bij het gezellige Oratoriumkoor Heiloo
  • Lekker eten
  • Goed bereikbaar met auto en spoor, gratis parkeren

Dagindeling (onder voorbehoud)

9.00 Ontvangst
9.30 Warming-up onder leiding van Maartje de Lint, alt.
10.00 Gezamenlijke repetitie onder leiding van dirigent Paul Waerts, en pianobegeleiding van Annelies Komen
13.00 Lunch
13.30 Vervolg gezamenlijke repetitie. Na de theepauze oefenen we met barokorkest Cappella Maria Barbara en de solisten aan aantal delen van het werk.
17.30 Diner
19.30 Uitvoering

Uitvoering
De uitvoering voor publiek begint om 19.30 uur, deur open 18.30

Info:
Deelname als zanger/zangeres: €30,-
Publiek: €20,-
Lunch: €7,50
Dinerbuffet: €17,50 (Excl. drankjes)

Deelnemers worden per e-mail ruim op tijd van nadere praktische informatie voorzien.

Meld u hier aan om deel te nemen aan de Koepelscratch!