Matthäus Passion 2018

Datum: zaterdag 17 maart 2018
Tijd: Aanvang 19:30 uur, zaal open 18:30 uur
Duur: ca. 3 uur

Solisten en orkest
Ook dit jaar worden de solistenrollen vertolkt door ervaren professionals:

Marene Elgershuizen (sopraan)

Marene Elgershuizen (sopraan)

Maartje de Lint (alt)

Maartje de Lint (alt)

Peter Vos (tenor – evangelist)

Jean Léon Klostermann (tenor)

Jean Léon Klostermann (tenor)

Bas Kuijlenburg (bas)

Bas Kuijlenburg (bas)

Matthijs Mesdag (bas – Christuspartij)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barokorkest Cappella Maria Barbara verzorgt, grotendeels op authentieke instrumenten, de orkestrale ondersteuning.

Kinderkoor
Oratoriumkoor Heiloo krijgt bij de uitvoering ondersteuning van een groep leerlingen van koorschool St. Bavo uit Haarlem, die het zgn. ‘Ripienokoor’ zullen vormen. De kinderen, in de leeftijd van 8 tot 13 jaar, zingen mee in de openings- en slotkoren van het eerste deel van de Passie, en met de koralen tijdens het eerste deel. Koorschool St. Bavo Haarlem is een van de vier basisscholen in Nederland waar kinderen al op jonge leeftijd intensief in aanraking worden gebracht met koormuziek, en worden opgeleid tot geschoolde koorzangers.

“Een buitenkans”, zo typeert dirigent Paul Waerts de samenwerking. “Deze kinderen zijn profs in de dop. Het ripienokoor speelt met name in het openingskoor van de Matthäus een belangrijke rol. Hiermee tillen we de uitvoering naar een nog hoger niveau.” 

Akoestiek en opstelling
Bezoekers zullen dit jaar ook genieten van de verbeterde akoestiek in de Cultuurkoepel. Niet alleen zijn door de exploitanten speciale gordijnen opgehangen om de akoestiek te verbeteren, Oratoriumkoor Heiloo gaat dit jaar ook een andere indeling gebruiken, geïnspireerd door de ervaring bij de uitvoering van Messiah tijdens de eerste Koepelscratch in december 2017. Koor, orkest en solisten worden ‘in de zaal’ opgesteld, en er komen extra zitplaatsen voor het publiek in de uitbouw waar voorheen het koor werd opgesteld.