Informatie Koepelscratch 2019

Op 21 december wordt de derde editie van de Koepelscratch gehouden in de Cultuurkoepel Heiloo. Wellicht hebt u zich al ingeschreven, en bent u druk bezig met voorbereiden. Maar misschien twijfelt u nog. Inschrijven voor deelname kan nog altijd! U maakt dan een prachtige dag vol muziek mee in de Cultuurkoepel, bekroond met een sfeervolle uitvoering ’s avonds.

Overslaan

We zingen bijna alle delen van de Messiah dit jaar, maar de volgende delen hoeft u niet in te studeren:
He trusted in God
Let all the Angels of God worship Him
Their sound is gone out
Let us break their bonds asunder
But thanks, thanks, thanks be to God

Stand van zaken

Er hebben zich al vele mensen aangemeld om mee te zingen en er is nog ruimte voor meer zangers, in alle stemsoorten. Dus grijp uw kans om een vriend of vriendin, partner of collega, broer of zus uit te nodigen om samen met u te komen zingen! En natuurlijk is het ook leuk als er bekenden in het publiek zitten, en zij kunnen voor slechts €20,- van deze unieke uitvoering komen genieten! Aanmelden voor deelname én als publiek kan hier. Wacht niet te lang met het uitnodigen van familie, vrienden en collega’s om u te horen optreden!

Lunch en Diner

Velen van u hebben de lunch en/of het diner bij ‘Keuken met Karakter’ al besteld. Mocht u dit nog gedaan hebben, maar lijkt het u gemakkelijk om bij de ‘buren’ van de Cultuurkoepel de maaltijd te gebruiken: u kunt dit nog altijd bestellen via de webwinkel.
Lunch en diner zijn in buffetvorm.

Dagprogramma

 
Vanaf 9.30 uur:
U bent zaterdag de 21edecember vanaf 9.30 uur welkom in de Cultuurkoepel, Kennemerstraatweg 464, Heiloo. Bij uw bestelling hebt u via email een orderbevestiging en factuur ontvangen. U maakt het ons voor de toegangscontrole makkelijker als u deze uitprint en meeneemt.
Na het inchecken wordt u begeleid naar het gedeelte waar uw stemsoort wordt opgesteld. We zullen daar met u een goed plaatsje zoeken afhankelijk van uw ervaring (en uw lengte!). We proberen een mix te maken zodat iedereen de beste kans heeft om een prachtig concert mede mogelijk te maken. U zult ook onze eigen koorleden ontmoeten, zij zijn uw gastheren en -dames vandaag. Hebt u een vraag, schroom niet een van hen aan te spreken!
10.30 uur:
Pianiste Annelies Komen neemt plaats achter de vleugel, en dirigent Paul Waerts gaat met ons aan de slag om Messiah in te studeren. Tip: omdat in verschillende uitgaven de nummering  afwijkt is het handiger om te kijken naar de titels van de delen.
11.30 – 12.00 uur
Koffiepauze.
13.00-14.00 uur
Lunchpauze. Voor degenen die de lunch via de website hebben besteld: deze wordt geserveerd in de brasserie van de Keuken met Karakter, naast de Cultuurkoepel. De Koepel blijft open voor wie wil, en er zal koffie en thee worden geschonken.
14.00 uur
Start middagrepetitie met barokorkest Cappella Maria Barbara. Zorg dat u op tijd weer op uw plaats zit, zodat we op tijd kunnen beginnen!
15.00 – 15.15 uur
Theepauze.
15.15 uur
Vervolg repetitie
16.00  uur
Einde koorrepetitie. Het orkest en de solisten gaan nog even door met repeteren. U mag daar – in stilte – bij blijven luisteren.
17.00 -18.45 uur
Dinerpauze. Degenen die het diner via de website hebben gereserveerd kunnen weer terecht bij de Keuken met Karakter.
18.00 uur
De deuren gaan open voor het publiek.
19.00 uur
Aanvang concert. In de pauze en na afloop wordt de catering verzorgd door Keuken met Karakter, en u betaalt dan de gebruikelijke tarieven voor de consumpties.
22.30 uur
Einde concert. Na afloop is er gelegenheid om even na te borrelen en te na te genieten van een prachtig concert!
Kleding
Overdag is de kledingkeuze tijdens de repetitie natuurlijk helemaal vrij.
Voor ’s avonds willen we u verzoeken iets feestelijks aan te trekken, wat recht doet aan een concert. Leden van ons koor zullen ’s avonds allemaal in feestelijk zwart gekleed zijn.
Eén dringend verzoek: denk eraan uw telefoon voor aanvang van de repetitie op stil te zitten…
We hopen dat het, net als vorig jaar weer een onvergetelijke dag gaat worden.
Hebt u nog vragen, schroom dan niet om een mailtje te sturen!