KAARTVERKOOP CREATION VAN START

Op 22 oktober is het zover.
Na jaren van wachten mogen we dan in een grootse setting ons jubileum vieren, het Oratoriumkoor Heiloo viert dan het 75-jarig bestaan. Niet, zoals eerder gepland, in 2020, vanwege corona ging dat niet door, maar in 2022 gaan we dit feestelijk vieren, voor deze gelegenheid voeren wij “The Creation” van Joseph Haydn uit.
Geschreven tussen 1796 en 1798, een fantastische weergave van het scheppingsverhaal.
We horen Gabriel, Uriel, Rafael, we horen 3 aartsengelen, en uiteraard Adam en Eva. Het licht, de aarde, water, hemellichamen, water, planten en nog heel veel meer. Alles komt voorbij. Een groot gedeelte van dit werk schreef hij in Oostenrijk, ook is het oratorium sterk beïnvloedt door het verblijf van Haydn in Londen van 1791 tot 1794, dus de jaren daarvoor.
“The Creation” (Engelse uitvoering), of “Die Schopfung” (Duitse versie) wordt beschouwd als een van Haydns meesterwerken.

Kaarten voor dit concert kunnen vanaf nu gekocht worden, die de button aan de rechterzijde van deze site. We hopen dat jullie op 22 oktober in de Cultuurkoepel in Heiloo dit feest met ons mee willen vieren.