Koepelscratch 2021

Zingen en ontmoeten, dat is voor ons de essentie van de Koepelscratch van het Oratoriumkoor Heiloo.  Daarom presenteren wij met veel plezier op zaterdag 18 december 2021 de vierde editie van de Koepelscratch, met Händels Messiah. Liefhebbers van koorzang kunnen weer ‘live’ meezingen in de Cultuurkoepel van Heiloo. Natuurlijk ‘corona volente’ maar van harte aanbevolen. 

Inschrijven kan via de knop KAARTEN BESTELLEN in het menu in de bovenbalk

Reken maar dat we onze gasten hebben gemist toen de scratch-uitvoering van Händels Messiah in december 2020 door alle Corona-perikelen niet door kon gaan. Maar we geven de hoop niet op om traditie te maken van een jaarlijkse uitvoering van Händel’s Messiah in scratch-vorm. Met het perspectief dat de maatregelen effectief zullen blijken tegen Corona zijn de voorbereidingen inmiddels begonnen om op 18 december 2021 weer een schitterende dag te organiseren. We musiceren dan met z’n allen onder leiding van dirigent Paul Waerts. Overdag worden door hem de punten op de i gezet met als hoogtepunt het avondconcert, de uitvoering van de Messiah voor publiek. Paul Waerts weet als geen ander in een ongedwongen sfeer een uitvoering van hoge kwaliteit te bewerkstelligen met een scratch-koor van zo’n 200 meer of minder ervaren zangers. De dag begint met stemvorming en het doornemen van delen uit de partituur. Barokorkest Cappella Maria Barbara onder leiding van organist Henk van Zonneveld voegt zich na de lunch bij het koor en samen met de solisten repeteren we het volledige werk. 

De Cultuurkoepel van Heiloo, hét ijkpunt tussen Alkmaar en de Zaanstreek (AZ) te Heiloo en dat iedereen wel kent vanaf de snelweg A9, ontwikkelt zich steeds meer tot de Royal Albert Hall van Noord-Holland.  Voor elke koorzanger is het een belevenis om hier een keer gezongen te hebben. Een prachtig monument met een geweldige akoestiek èn een prima Grand Café naast de Cultuurkoepel op het landgoed Willibrordus – de Keuken met Karakter – bieden een goede gelegenheid voor de organisatie van de Messiah in scratch-uitvoering. 

Voor wie daar behoefte aan hebben wordt dit jaar de extra mogelijkheid geboden om vanaf dinsdag 9 november mee te doen aan 6 koorrepetities voor de Messiah.

Lijkt het u aantrekkelijk om mee te doen en heeft u de Messiah al eens eerder gezongen, of kunt u hem zelfstandig instuderen, dan nodigen wij u van harte uit om u aan te melden. 

We kijken er enorm naar uit om u allen te ontmoeten. 

Orkest, Barokorkest Cappella Maria Barbara onder leiding van organist Henk van Zonneveld
Solisten: Caroline Stam, sopraan; Yvonne  Kok, alt; Peter Vos, tenor; Matthijs Mesdag, bas.