Bestelpagina

Groeten uit Satzburg, 5 november

Art.nr. 00009
€29.50
Op voorraad
1
Productgegevens

Het Requiem van Mozart werd door de film 'Amadeus' bekend bij het grote publiek en is misschien wel het meest indrukwekkende werk van deze jonggestorven componist. Mozart schreef het vlak voor zijn eigen dood, in opdracht van een anonieme opdrachtgever. Het Requiem roept gevoelens van rouw, angst en verdriet op. Maar tegelijk ook hoop, licht en schoonheid.

Dat Mozart uitgerekend tijdens de laatste weken van zijn leven een dodenmis componeerde, blijft tot de verbeelding spreken. De dood haalde hem in nog voor hij zelf de laatste maatstreep kon trekken van dit onovertroffen Requiem: zijn assistent Franz Xaver Süssmayr maakte het werk af. Onder leiding van dirigent Paul Waerts, het voltallige Promenade Orkest en een schare topsolisten is ontroering verzekerd.

Krönungsmesse
De feestelijke Krönungsmesse laat een heel andere Mozart horen. De aartsbisschop bepaalde bij de kroning van de koning van de Bohème, dat de mis niet langer dan 25 minuten mocht duren. Ondanks, of misschien wel juist door deze beperking, straalt de mis van vitaliteit en energie.

Concertprogramma, Herfstconcert ‘Groeten uit Salzburg’ met koorwerken van W. A. Mozart
-Requiem KV 626 -Missa in C Krönungsmesse KV 317 -Motet Ave Verum Corpus KV 618.

Solisten:
-Arleen van Wijland, sopraan
-Suzanne Smit, Alt
-Martin van Os, tenor
-Jaap de Jonge, bas

Met medewerking van het Promenade Orkest. Het geheel onder leiding vandirigent Paul Waerts.

Bewaar dit product voor later