Nieuwsbrief #2: een goede voorbereiding

Beste Scratchzanger of zangeres,

We hebben de afgelopen weken een aantal praktische vragen gekregen over het meezingen met de Messiah. Want wat als het voor u de eerste keer is dat u op deze wijze in een koor meezingt? Hoe kunt u zich het beste voorbereiden, en welk niveau wordt er van u verwacht? Om met dat laatste te beginnen: iedereen zingt mee op zijn eigen niveau. Het is geen probleem als u niet alle koorstukken even makkelijk kunt volgen, lukt het even niet dan kunt u even de tijd nemen om zelf te genieten van de muziek!

We zullen bij het opstellen van het koor ook zoveel mogelijk proberen te zorgen dat ervaren en onervaren zangers ‘gemixt’ worden. Onze koorleden zullen daarbij een rol spelen, dus geeft u bij hen aan waar u zich comfortabel bij voelt.

Wat hebt u nodig om mee te kunnen zingen? Om te beginnen de partituur. Die is er in vele uitvoeringen. Wij gebruiken de uitvoering van Proud, uitgegeven door Novello. Hebt u een andere versie: geen nood, tijdens de repetitie zal onze dirigent waar nodig de juiste uitvoering aangeven. Denk aan een potloodje om aantekeningen te maken!

Overigens zullen we een aantal stukken overslaan. Deze stukken hoeft u niet in te studeren (de nummering geldt voor de uitgave van Proud/Edition Peters):

26/28: He trusted in God that He would deliver Him

33/35: Let all the Angels of God worship Him

37/39: Their sound is gone out into all lands

39/41: Let us break their bonds asunder

49/51: But thanks be to God

Om te oefenen kunt u gebruikmaken van oefen-CD’s of de (gratis) website Cyberbass. Hebt u een smartphone of tablet, dan is de app van Carus Verlag een aanrader. Daarin kunt u een oefenversie voor uw eigen stemsoort kopen, waarbij u de muziek ziet én hoort.

Wie voor de uitvoering al eens met ons wil komen oefenen kan terecht op dinsdag 28 november om 19.45 uur. We oefenen dan een aantal stukken uit Messiah. Voor u een mooie gelegenheid om ons en onze dirigent Paul Waerts te leren kennen. Meld u graag even aan door te reageren op deze mail. De repetitie duurt tot 22.15 uur.

Wilt u ons koor al eens horen zingen in Cultuurkoepel dan kunt u terecht bij onze uitvoering van ‘Die Jahreszeiten’ op 18 november. Deelnemers aan de Koepelscratch kunnen voor €20 een kaartje kopen (normale prijs €27,50) door bij het afrekenen op de website de kortingscode ‘KOEPEL1938’ in te vullen.

Kaartjes voor publiek voor de Koepelscratch zijn nu ook te koop bij de boekhandels Bruna, Primera en de Schrijverij in Heiloo, en bij Boekhandel Feijn in Alkmaar.

Voor sommigen zal dit de eerste nieuwsbrief zijn die ze ontvangen, of misschien wilt u de eerste nieuwsbrief nog even teruglezen: u vindt deze, en alle toekomstige nieuwsbrieven, op onze website http://www.oratoriumkoorheiloo.nl/?page_id=2918.

Met vriendelijke groet,

James Hendrickx

Algemeen bestuurslid

P.S. Wist u dat u ons koor ook kunt ondersteunen als sponsor? Kijk voor meer informatie op onze website http://www.oratoriumkoorheiloo.nl/?page_id=2909