Dirigent

Het is ongetwijfeld aan de kwaliteit en inzet van onze dirigent Paul Waerts te danken dat we met recht kunnen zeggen hét koor van Heiloo te zijn. Paul haalt met zijn kunde, humor en enthousiasme het beste uit de gemotiveerde zangers en zangeressen.

Wie is Paul Waerts?

Paul Waerts studeerde orgel U.M. en kerkmuziek bij Jos van de Kooy aan de conservatoria van Alkmaar en Den Haag. Hij behaalde een aantekening op zijn diploma voor de uitvoeringspraktijk van de muziek van J.S. Bach. Tweemaal studeerde hij aan de Haarlemse Orgelacademie de orgelwerken van J.S. Bach bij Piet Kee.

Ter voorbereiding voor het diploma U.M. koordirectie studeerde Paul Waerts bij Jan Pasveer. Na het overlijden van Jan Pasveer vervolgde hij zijn studie aan de IDE Hogeschool bij Joop Schets.

PaulWaertsBaton

Paul Waerts

De afgelopen jaren voerde hij alle grote koorwerken van J.S. Bach uit, diverse operettes waaronder “Die Fledermaus”, “Der Zigeunerbaron” en “Eine Nacht in Venedig” van Joh. Strauss Sohn. Verder dirigeerde hij “Messiah”van Händel, “Carmina Burana” van Orff, “Requiem” van Mozart en talloze werken uit de Barokperiode.

Als Visiting Choirmaster werkte Paul Waerts in de kathedralen van Rochester, Worcester en zomer 2014 in Westminster Abbey in Londen. In Nederland dirigeert hij vele Evensongs en voerde hij tevens composities uit van J. Rutter, “Requiem”en “Gloria” en “Canticles” van B. Ferguson en R. Ashfield.

Sinds 2007 is Paul Waerts dirigent van Oratoriumkoor Heiloo en het Junioratorium. Naast het instuderen van de twee vaste concerten die jaarlijks worden uitgevoerd is hij binnen dit koor met een groep zangers bezig met een intiem Monteverdi project. Hij is dirigent van Oratoriumkoor Tremenda in Beverwijk, Seniorenkoor Overdie in Alkmaar en de Martinus Cantorij in Zwaag. Als kerkmusicus is hij verbonden aan de BOAZ parochies van Zandvoort en Overveen.

Sinds enkele jaren is hij voorzitter van de “Jan Pasveer Prijs” , het muziekconcours van de muziekschool Zaanstad.