Koor en dirigent

repetitie

Oratoriumkoor Heiloo dinsdag 29 september 2015

Het oratoriumkoor Heiloo onder leiding van dirigent Paul Waerts mag zich het eerste huiskoor van de Cultuurkoepel Heiloo noemen en is daar heel blij mee. De akoestiek en sfeer zijn voor het koor een grote verrijking. Sinds 18 augustus 2015 repeteren we hier iedere dinsdagavond (20:00 – 22:15 uur), en op 20 november 2015 heeft ons jubileumconcert, de uitvoering van Messiah van G.F.Händel er plaatsgevonden.

Het koor heeft zich in ruim 70 jaar ontwikkeld van een gemengde zangvereniging tot een Oratoriumkoor dat nog steeds springlevend is en actief probeert bij te dragen aan de liefde voor de klassieke muziek d.m.v. haar concerten.
Behalve de grote klassieke werken van Bach, Händel, Mozart en Haydn heeft het koor ook werken van moderne componisten als Honegger en Rutter uitgevoerd (zie: Repertoire).

Ontwikkelen en groeien betekent in dit geval ook: specialiseren. Tot 2012 heeft het koor een programma doorlopen dat uitkwam bij een uitvoering van de Hohe Messe van Bach. Sindsdien wordt er geoefend onder het motto ‘De Klassieken in Heiloo’. Het koor bestaat uit ongeveer 85 sopranen, alten, bassen en tenoren.

Koepelrepetitie

Lid worden van het Oratoriumkoor Heiloo?
Meer informatie

Zingen bij het koor is mogelijk voor iedereen met een goede stem. Na een stemtest door de dirigent wordt u als beginnend lid ingedeeld bij een groep die past bij uw zangstem.

Om de hoge kwaliteit van het koor te kunnen blijven handhaven is een gezonde financiële positie noodzakelijk. Ieder jaar programmeren we 3 concerten met gerenommeerde solisten en orkest. Dat is financieel mogelijk mede dank zij onze vrienden. U kunt ook vriend worden van ons koor.  Meer informatie

Laatst gewijzigd: 27 november 2015