Uitgelicht bericht

Oratoriumkoor Heiloo

Oratoriumkoor Heiloo is een gemengd amateurkoor en bestaat sinds 28 augustus 1945. Het koor bestaat uit zo’n 70 tot 80 zangers die de liefde voor de klassieke muziek delen en voor wekelijkse repetities bijeenkomen. Het koor streeft naar een hoog artistiek niveau en werkt daarom met een vaste professionele dirigent en contracteert voor haar concerten – twee of drie per jaar – een professioneel orkest en professionele solisten. De serieuze muzikale ambities gaan samen met een prettige en gezellige verenigingssfeer. 

Lees verder

Matthäus Passion 02 Juni 2022 meezingen?

Oratoriumkoor Heiloo was voornemens om op zaterdag 26 maart 2022 de Matthäus Passion van J.S. Bach in de Cultuurkoepel in Heiloo uit te voeren. Want uiteraard willen we voor het eerst in vier (!) jaar dit meesterwerk weer gaan uitvoeren.
Het bestuur heeft besloten dit concert te verplaatsen naar donderdag 02 Juni a.s, net voor Pinksteren. We achtten het risico te groot dat op 28 maart de 1.5 meter nog zal gelden en de uitvoering daardoor niet door zal kunnen gaan. Voor 2 juni zijn de kansen gunstiger.

Hoe is onze planning;
– Dinsdag 18/01 start repetities sopranen en alten, Cultuurkoepel Heiloo, 20.00 uur
– Zaterdag 22/01 start repetities tenoren en bassen, Cultuurkoepel Heiloo, 10.00 uur
– Dinsdag 25/01 start 2e repetitie sopranen en alten, Cultuurkoepel Heiloo, 20.00 uur
– Zaterdag 29/01 start 2e repetitie tenoren en bassen, Cultuurkoepel Heiloo, 10.00 uur
– Zaterdag 21/05 studiedag Matthäus Passion
– Woensdag 01/06 Generale repetitie, Cultuurkoepel Heiloo
– Donderdag 02/06 Concert Matthäus Passion, Cultuurkoepel Heiloo, aanvang 19.30

Repetities zijn de eerste 2 weken gescheiden, dit om de juiste indelingen voor de koren 1 en 2 te kunnen maken. Gezien het groot aantal nieuwe leden en projectleden is dit nodig. Daarna wordt bekeken of we weer met de hele groep kunnen repeteren.

De coronamaatregelen;
–       QR-check (bij entree door bestuur OKH)
–       1.5 meter afstand, de stoelen staan ook klaar op 1.5 meter
–       mondkapje totdat je op je eigen stoel zit 
–       jassen en tassen bij de eigen stoel, d.w.z. geen gedrom bij de garderobe
–       handgel is aanwezig, graag gebruiken
–       iedereen zorgt desgewenst zelf voor iets om te drinken
– iedereen blijft thuis bij klachten

De inschrijving voor projectleden is inmiddels gesloten. Eventueel kunnen we nog een uitzondering maken voor tenoren aangezien deze stemgroep ondervertegenwoordigd is. U kunt zich als tenor aanmelden bij het secretariaat, en dirigent en bestuur zullen met u bekijken of u nog kunt invoegen.
Ook voor aanvullende informatie kunt u terecht op secretariaat@oratoriumkoorheiloo.nl.

Projectkosten (bovenstaande pakket) bedragen € 95,– per persoon

Onze repetitietijden zijn wekelijks op dinsdagavond van 20.00 – tot 22.15 uur

Lees verder

Scratch Messiah was fantastisch!

Concert Oratoriumkoor Heiloo “op de valreep”

Afgelopen zaterdag 18 december, net voor het ingaan van de lockdown in Nederland, heeft Oratoriumkoor Heiloo een aangepaste scratchdag Messiah beleefd. Het werd een bijzondere dag.
Ongeveer 80 zangers en zangeressen startten ’s morgens met de generale repetitie van het stuk, om na de lunch concert te geven. Concert zonder publiek, best wel vreemd, maar wat ging het geweldig. En wat waren we allen dankbaar dat we dit zo net “op de valreep’ nog konden doen.
Uiteraard alles de gehele dag binnen de corona regels, daarop waren we de hele dag uiterst scherp.  

Blij als altijd waren we met onze fantastische locatie, de Cultuurkoepel Heiloo.
Blij waren we met de opkomst van zovelen die behoefte hadden aan een dag zingen, de deelnemers.
Blij waren we met Henk van Zonneveld met zijn (uitgedunde) Orkest Capella Maria Barbara.
Blij waren we met onze solisten, Matthijs, Peter, Yvonne en Arleen. Fantastisch!
En heel blij waren we met onze Maestro, Paul Waerts.

Een dag van 09.00 tot 16.45 uur. Een dag die ons zoveel plezier en vreugde heeft gebracht, dat vergeten we niet snel. Een dag die aangeeft, dat als je maar wilt en organiseert, er toch nog dingen mogelijk zijn. Op deze wijze gaat Oratoriumkoor Heiloo voort. Niet kijken naar wat niet kan, maar zicht hebben op dat wat nog wel mogelijk is!

Voor een kleine indruk, zie ons YouTube filmpje. Deze staat op ons YouTube kanaal, maar je kunt hem hier ook zien;

Dank aan iedereen die zijn steentje hieraan heeft bijgedragen, voor een impressie zie de bijlagen.

Lees verder

Scratch Messiah 18 december gaat door!

Door de aangepaste maatregelen die gisteren (26 november) bekend werden gemaakt, heeft het bestuur van OKH vanmorgen (27 november) vergaderd over ons troetelkind, de scratch Messiah 2021! Hoe deze dag in te delen. We zijn eruit gekomen. De scratch Messiah zal doorgaan, met een besloten middagconcert.
Dat betekent helaas geen publiek, mensen die publiekskaarten hebben gekocht ontvangen restitutie. Ook zonder lunch en diner voor onze scratchgangers, degenen die dit bijbesteld hebben, ontvangen ook restitutie.
Voor de projectleden en scratch leden betekent dit, dat we starten om 09.30 uur in de Cultuurkoepel Heiloo, en dat we de hele ochtend repeteren, met orkest en solisten. Want die houden we wel! En dan ’s middags concert.
Deze leden gaan hierover nog aanvullende informatie ontvangen.
Het is allemaal wat anders dan gewoon, maar hopelijk kunnen we onze leden, onze projectleden en onze inschrijvers voor de scratch dan toch een redelijk volwaardig programma bieden.

Publiek zal er niet komen, als je dit nu toch mee wilt maken, dan is er maar 1 manier. Schrijf je dan in als projectlid of als scratchdeelnemer/ster, want dan kun je er wel bij zijn. Er zijn nog een paar plekken te vergeven. Zie verder deze website.

Concertschema Oratoriumkoor Heiloo 2022 / 2023

Onze programmering op een rijtje;
Zaterdag 18 December 2021. Messiah Handel, Koepelscratch, besloten concert.
Zaterdag 26 Maart 2022. Matthaus Passion, Bach. Aanvang 19.30 uur
Zaterdag 22 Oktober 2022. The Creation, Haydn. Aanvang 19.30 uur
Zondag 23 Oktober 2022. The Creation, Haydn, matineeconcert aanvang 14.00 uur.
                Extra matineeconcert in samenwerking met Stichting Welzijn Heiloo.
Zaterdag 01 April 2023. Hohe Messe, Bach. Aanvang 19.30 uur.
Zondag 22 Oktober 2023. Herfstconcert “Groeten uit Cambridge”. Aanvang 14.00 uur.   
Zaterdag 16 December 2023. Messiah Handel, Koepelscratch, aanvang concert 19.00
Tijden op wat langere termijn onder voorbehoud.

Voor onze Koepelscratch Messiah 18 december a.s. kunt u, vanwege de laatste richtlijnen, alleen nog deelnamekaarten bestellen. Kijk hiervoor op deze website.
Op korte termijn wordt de verkoop gestart voor de Matthaus Passion, maart 2022.
Gaat u meedoen als projectlid? Of komt u luisteren? Naar Oratoriumkoor Heiloo, in onze fantastische thuisbasis, de CultuurKoepel van Heiloo? Ook wel de Royal Albert Hall van Heiloo e.o. genoemd??
Graag tot op onze concerten!

Mozart in November, in Heiloo en Zandvoort! 05 november 2021

Wat een fantastisch weekend hebben we met Oratoriumkoor Heiloo mogen meemaken. Vrijdag 05 november in een bomvolle Cultuurkoepel Heiloo Requiem en Kronungsmesse van Mozart uitgevoerd, zondag 07 november in Zandvoort nogmaals. Twee maal concert in een weekend!
Dank toporkest Promenade, dank topsolisten Jaap, Erik, Suzanne en Arleen, en natuurlijk alle hulde voor onze Maestro, Paul!!
Bijgaand een kleine impressie.
Ook zin in? Kijk op onze website www.oratoriumkoorheiloo.nl, en schrijf je in voor onze Scratch Messiah, 18 december a.s. in onze CultuurKoepel. Sinds afgelopen dinsdag 09 november zijn we gestart met de repetities voor Messiah, aansluiten kan alsnog!

Heel graag tot dan!!

Lees verder

Herfstconcert, Groeten uit Salzburg

Met composities van W.A. Mozart, vrijdag 5 november 20.00 uur

Wolfgang Amadeus Mozart 

Requiem 
Het Requiem van Mozart werd door de film ‘Amadeus’ bekend bij het grote publiek en is misschien wel het meest indrukwekkende werk van deze jonggestorven componist. Mozart schreef het vlak voor zijn eigen dood, in opdracht van een anonieme opdrachtgever. Het Requiem roept gevoelens van rouw, angst en verdriet op. Maar tegelijk ook hoop, licht en schoonheid. 

Lees verder

KOORZANGERS OPGELET: Workshops, zanglessen en Scratch Messiah

Het Oratoriumkoor Heiloo en de Muziek-en Dansschool Heiloo bundelen de krachten en zetten een groots koorproject op dankzij steun van het Herstelfonds. Het project wil een bijdrage leveren aan het herstel van samenzang in Heiloo en omstreken. Het programma bestaat uit drie onderdelen waar u zich voor kunt opgeven: de Scratch Messiah, een workshop samenzang én zanglessen ter ondersteuning van de individuele stemvorming.

Lees verder