Uitgelicht bericht

Oratoriumkoor Heiloo

Oratoriumkoor Heiloo is een gemengd amateurkoor en bestaat sinds 28 augustus 1945. Het koor bestaat uit zo’n 70 tot 80 zangers die de liefde voor de klassieke muziek delen en voor wekelijkse repetities bijeenkomen. Het koor streeft naar een hoog artistiek niveau en werkt daarom met een vaste professionele dirigent en contracteert voor haar concerten – twee of drie per jaar – een professioneel orkest en professionele solisten. De serieuze muzikale ambities gaan samen met een prettige en gezellige verenigingssfeer. 

Lees verder

Uit & Zo 2022

Uit & Zo 2022, prachtige stand van Oratoriumkoor Heiloo. Een aantal miniconcertjes, koralen uit de Matthaus Passion. Heerlijk weer, prachtige sfeer. En schitterende muziek. Uitvoering; komende donderdag, zie onze website, www.oratoriumkoorheiloo.nl. De laatste kaarten!!

INSCHRIJVING GEOPEND VOOR PROJECTLEDEN THE CREATION/HAYDN

Wil je graag eens een onvergetelijke muzikale ervaring in de Cultuurkoepel Heiloo meemaken? Meld je dan aan als projectzanger/zangeres voor onze uitvoering van The Creation op Zaterdag 22 oktober a.s. Met als bonus deelname aan ons zondagmiddag matinee, ook Creation, op 23 oktober a.s.

Op zaterdag staat de uitvoering in het teken van 75 jaar Oratoriumkoor Heiloo.
We hebben een gelimiteerd aantal plaatsen hiervoor beschikbaar.
Hoe ziet ons traject naar deze datum eruit?

Vanaf dinsdag 7 juni

* 6 wekelijkse repetities op de dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.15. Na dinsdag 12 Juli begint de zomervakantie.
* 8 wekelijkse repetities vanaf dinsdag 30 augustus tot en met 18 oktober  
* Extra repetitie ochtend op zaterdag 8 oktober.
* Generale repetitie op vrijdag 21 oktober met solisten en orkest
* Uitvoering concert. Uitgesteld Jubileum Concert, 75 jaar muziek in vrijheid.
* Matinee uitvoering op zondagmiddag 23 oktober. Organisatie samen met Stichting Trefpunt Heiloo.

De kosten voor deelname als projectzanger zijn € 135, -. Aanmelding kan vanaf heden via de “aanmeldknop” rechts op deze site. Deelnemers worden geacht enige ervaring als koorzanger te hebben en het werk ook thuis in te kunnen studeren. 

Kent u nog zangers die hier aan mee zouden willen doen? Laat ze weten dat ze alle informatie kunnen terugvinden op onze website.

Jubileum en Bevrijdingsconcert Oratoriumkoor Heiloo, 75 jaar muziek in vrijheid

Met de uitvoering van het grootse klassieke koorwerk ‘The Creation’ van componist J. Haydn, jubileert het Oratoriumkoor Heiloo ter gelegenheid van haar 75-jarig bestaan in de Cultuurkoepel van Heiloo op zaterdag 22 Oktober.

Waar in eerste instantie dit concert in Mei 2020 zou plaatsvinden (ons jubileumjaar), hebben wij noodgedwongen, vanwege corona, moeten verplaatsen naar Oktober 2022. Het is 2 jaar later, het feest, onze vreugde en blijdschap vanwege dit jubileum is er niet minder om.

Met de jubileumviering van 75 jaar werd het jaar 2020 voor het Oratoriumkoor Heiloo een wel heel bijzonder jaar. Niet alleen werd herdacht dat 75 jaar geleden het initiatief tot oprichting plaatsvond maar ook dat het koor al die jaren een vaste factor kon zijn in het muziekleven van Heiloo en omgeving. Ons doel is vooral een feestelijk concert te brengen, zonder voorbij te gaan aan de diepere betekenis die de oprichting van het koor destijds had, namelijk gemeenschapsvorming door samenzang.

Het Oratoriumkoor Heiloo zal hieraan gestalte geven door op zondagmiddag 23 Oktober in samenwerking met het Trefpunt Heiloo een herhaling en vooral gezellige middagvoorstelling te verzorgen voor juist die plaatsgenoten voor wie doorgaans dit soort concerten minder gemakkelijk toegankelijk zijn. Dit tegen een speciaal tarief, vraag ons bestuur.

Lees verder

MATTHAUS PASSION IN HEILOO!

Van Pasen tot Pinksteren, door lijden en opstanding tot perspectief

Op donderdag 2 juni brengt Oratoriumkoor Heiloo de Matthäus-Passion terug in de Cultuurkoepel van Heiloo. Onder leiding van dirigent Paul Waerts en begeleid door het Barokorkest Capella Maria Barbara met Henk van Zonneveld als organist. Door de coronacrisis kon uitvoering van dit meesterwerk van J.S. Bach een aantal jaren niet, maar juist nu zal deze uitvoering door het Oekraïns-Russisch conflict inhoudelijk actueler zijn dan ooit. (lees meer)

Emoties van alle tijden in geniale en aangrijpende muziek.

Lees verder

Scratch Messiah was fantastisch!

Concert Oratoriumkoor Heiloo “op de valreep”

Op zaterdag 18 december, net voor het ingaan van de lockdown in Nederland, heeft Oratoriumkoor Heiloo een aangepaste scratchdag Messiah beleefd. Het werd een bijzondere dag.
Ongeveer 80 zangers en zangeressen startten ’s morgens met de generale repetitie van het stuk, om na de lunch concert te geven. Concert zonder publiek, best wel vreemd, maar wat ging het geweldig. En wat waren we allen dankbaar dat we dit zo net “op de valreep’ nog konden doen.
Uiteraard alles de gehele dag binnen de corona regels, daarop waren we de hele dag uiterst scherp.  

Blij als altijd waren we met onze fantastische locatie, de Cultuurkoepel Heiloo.
Blij waren we met de opkomst van zovelen die behoefte hadden aan een dag zingen, de deelnemers.
Blij waren we met Henk van Zonneveld met zijn (uitgedunde) Orkest Capella Maria Barbara.
Blij waren we met onze solisten, Matthijs, Peter, Yvonne en Arleen. Fantastisch!
En heel blij waren we met onze Maestro, Paul Waerts.

Een dag van 09.00 tot 16.45 uur. Een dag die ons zoveel plezier en vreugde heeft gebracht, dat vergeten we niet snel. Een dag die aangeeft, dat als je maar wilt en organiseert, er toch nog dingen mogelijk zijn. Op deze wijze gaat Oratoriumkoor Heiloo voort. Niet kijken naar wat niet kan, maar zicht hebben op dat wat nog wel mogelijk is!

Voor een kleine indruk, zie ons YouTube filmpje. Deze staat op ons YouTube kanaal, maar je kunt hem hier ook zien;

Dank aan iedereen die zijn steentje hieraan heeft bijgedragen, voor een impressie zie de bijlagen.

Lees verder

Concertschema Oratoriumkoor Heiloo 2022 / 2023

Onze programmering op een rijtje;
Zaterdag 22 Oktober 2022. The Creation, Haydn. Aanvang 19.30 uur
Zondag 23 Oktober 2022. The Creation, Haydn, matineeconcert aanvang 14.00 uur.
                Besloten matineeconcert in samenwerking met Stichting Welzijn Heiloo.
Zaterdag 01 April 2023. Hohe Messe, Bach. Aanvang 19.30 uur.
Zondag 22 Oktober 2023. Herfstconcert “Groeten uit Cambridge”. Aanvang 14.00 uur.   
Zaterdag 16 December 2023. Messiah Handel, Koepelscratch, aanvang concert 19.00
Tijden op wat langere termijn onder voorbehoud.

Graag tot op onze concerten!

Mozart in November, in Heiloo en Zandvoort! 05 november 2021

Wat een fantastisch weekend hebben we met Oratoriumkoor Heiloo mogen meemaken. Vrijdag 05 november in een bomvolle Cultuurkoepel Heiloo Requiem en Kronungsmesse van Mozart uitgevoerd, zondag 07 november in Zandvoort nogmaals. Twee maal concert in een weekend!
Dank toporkest Promenade, dank topsolisten Jaap, Erik, Suzanne en Arleen, en natuurlijk alle hulde voor onze Maestro, Paul!!
Bijgaand een kleine impressie.
Ook zin in? Kijk op onze website www.oratoriumkoorheiloo.nl, en schrijf je in voor onze Scratch Messiah, 18 december a.s. in onze CultuurKoepel. Sinds afgelopen dinsdag 09 november zijn we gestart met de repetities voor Messiah, aansluiten kan alsnog!

Heel graag tot dan!!

Lees verder