Koepelscratch Messiah 2018 praktische informatie

Op 22 december wordt de tweede editie van de Koepelscratch gehouden in de Cultuurkoepel Heiloo. Voor de deelnemers hebben we wat praktische informatie verzameld.

Instuderen
Waarschijnlijk bent u al hard bezig met het instuderen van de Messiah. Wij gebruiken de partituur van Novello, maar als u een andere uitgave hebt kunt u deze natuurlijk blijven gebruiken. Op de website Cyberbass.com kunt u met uw eigen partij meezingen, of misschien gebruikt u liever een meezing-CD. Partituren en CD’s zijn o.a. te bestellen op de websites Broekmans.com (Broekmans en Van Poppel) of Crescendo-music.com. U kunt ook gratis een partituur downloaden bij Cantorion.

We zingen alle delen van de Messiah. Het kan natuurlijk zijn dat u een bepaald deel wel erg lastig vindt – geeft niks, dat is nou net zo leuk aan de scratch: we zijn met velen, dus een enkel stukje ‘play-backen’ kan geen kwaad! Het belangrijkste is dat we ervan genieten om samen te zingen!

Op dinsdagavond 11 december repeteert ons koor de Messiah, en als u wilt mag u daar bij zijn en natuurlijk meedoen! We beginnen om 20.00 en voor deelnemers aan de Koepelscratch zijn daar geen extra kosten aan verbonden. We repeteren in de Cultuurkoepel, Kennemerstraatweg 464 in Heiloo. Als u mee wilt doen aan de open repetitie graag even opgeven via de mail bij Koepelscratch@OratoriumkoorHeiloo.nl.


Stand van zaken
Er hebben zich al vele mensen aangemeld om mee te zingen en er is nog ruimte voor meer zangers, in alle stemsoorten. Dus grijp uw kans om een vriend of vriendin, partner of collega, broer of zus uit te nodigen om samen met u te komen zingen! En natuurlijk is het ook leuk als er bekenden in het publiek zitten, en zij kunnen voor slechts €20,- van deze unieke uitvoering komen genieten! Aanmelden voor deelname én als publiek kan hier. Wacht niet te lang met het uitnodigen van familie, vrienden en collega’s om u te horen optreden! En wat u natuurlijk ook kunt doen: stop een kaartje in iemands schoen!

Lunch en Diner
Velen van u hebben de lunch en/of het diner bij ‘Keuken met Karakter’ al besteld. Mocht u dit nog gedaan hebben, maar lijkt het u gemakkelijk om bij de ‘buren’ van de Cultuurkoepel de maaltijd te gebruiken: u kunt dit nog altijd bestellen via de webwinkel.
Lunch en diner zijn in buffetvorm.

Dagprogramma

Vanaf 9.30 uur:

U bent zaterdag de 22e december vanaf 9.30 uur welkom in de Cultuurkoepel, Kennemerstraatweg 464, Heiloo. Bij uw bestelling hebt u via email een orderbevestiging en factuur ontvangen. U maakt het ons voor de toegangscontrole makkelijker als u deze uitprint en meeneemt. Als uw deelname is gecontroleerd ontvangt u uw toegangsbewijs. Die hebt u de hele dag nodig, dus zorg dat u deze niet verliest!

Na het inchecken wordt u begeleid naar het gedeelte waar uw stemsoort wordt opgesteld. We zullen daar met u een goed plaatsje zoeken afhankelijk van uw ervaring (en uw lengte!). We proberen een mix te maken zodat iedereen de beste kans heeft om een prachtig concert mede mogelijk te maken. U zult ook onze eigen koorleden ontmoeten, zij zijn uw gastheren en -dames vandaag. Hebt u een vraag, schroom niet een van hen aan te spreken!

10.30 uur:

Pianiste Annelies Komen neemt plaats achter de vleugel, en dirigent Paul Waerts gaat met ons aan de slag om Messiah in te studeren. Tip: omdat in verschillende uitgaven de nummering  afwijkt is het handiger om te kijken naar de titels van de delen.

11.30 – 12.00 uur

Koffiepauze. U betaalt tijdens de repetitie €1 voor koffie, thee of een flesje water. Pinnen is mogelijk, munten zijn makkelijker. 

 13.00-14.00 uur

Lunchpauze. Voor degenen die de lunch via de website hebben besteld: deze wordt geserveerd in de brasserie van de Keuken met Karakter, naast de Cultuurkoepel. De Koepel blijft open voor wie wil, en er zal koffie en thee worden geschonken.

14.00 uur

Start middagrepetitie. Zorg dat u op tijd weer op uw plaats zit, zodat we op tijd kunnen beginnen!

15.00 – 15.15 uur

Theepauze. 

15.15 uur

Vervolg repetitie

16.00 – 17.45 uur

Orkestrepetitie. We nemen samen met het orkest een aantal delen door.

17.00 -18.45 uur

Dinerpauze. Het orkest en de solisten werken dan nog even door, dus het is fijn als ze dat in alle rust kunnen doen. Degenen die het diner via de website hebben gereserveerd kunnen weer terecht bij de Keuken met Karakter. 

18.00 uur

 De deuren gaan open voor het publiek. 

19.00 uur 

Aanvang concert. In de pauze en na afloop wordt de catering verzorgd door Keuken met Karakter, en u betaalt dan de gebruikelijke tarieven voor de consumpties.

22.30 uur

Einde concert. Na afloop is er gelegenheid om even na te borrelen en te na te genieten van een prachtig concert!

Kleding

Overdag is de kledingkeuze tijdens de repetitie natuurlijk helemaal vrij. 

Voor ’s avonds willen we u verzoeken iets feestelijks aan te trekken, wat recht doet aan een concert. Leden van ons koor zullen ’s avonds allemaal in feestelijk zwart gekleed zijn.

Eén dringend verzoek: denk eraan uw telefoon voor aanvang van de repetitie op stil te zitten…

We hopen dat het, net als vorig jaar weer een onvergetelijke dag gaat worden.

Hebt u nog vragen, schroom dan niet om een mailtje te sturen!