Concert Support: Crowdfunding voor klassiekers

Wethouder Elly Beens van de Gemeente Heiloo heeft op 15 september op bijzondere wijze de aftrap gegeven van Concert Support, een vernieuwend crowdfunding concept ontwikkeld door Oratoriumkoor Heiloo. Deelnemers investeren maandelijks een klein bedrag vanaf €2,50 in ons concertbudget waarmee zij een tegoed opbouwen dat ze kunnen verzilveren in entreekaarten voor concerten van het koor. In ruil daarvoor wordt hun tegoed door het Oratoriumkoor verhoogd met 20%, een prima rendement!

Wethouder Beens nam tijdens een speciale repetitiedag van het koor in de Cultuurkoepel eventjes het stokje over van vaste dirigent en artistiek leider Paul Waerts. Concert Support is ontwikkeld om de liefhebber van grote koorwerken in staat te stellen vooraf bij te dragen in de exploitatie van concerten tegen een aantrekkelijke korting. Oratoriumkoor Heiloo bestaat al sinds 1945, en brengt jaarlijks meerdere grote koorwerken ten gehore in uitvoeringen met professionele allure, compleet met orkest en topsolisten. “We hopen met Concert Support het voor iedereen makkelijker te maken om van deze concerten te genieten”, aldus bestuurslid Peter de Ruijter. “Tegelijkertijd geeft het ons wat meer financiële zekerheid, want het organiseren van een concert is een kostbare aangelegenheid!” 

Wat is Concert Support?

Deelnemers aan Concert Support geven een automatische machtiging om elke maand €2,50 af te schrijven. Dat wordt door ons aangevuld tot €3,00 en op hun tegoed bijgeschreven. Na minimaal 6 maanden kan dat tegoed dan worden gebruikt bij de aanschaf van entreekaarten voor onze concerten.

Voor wie is Concert Support?

Voor iedereen die ons koor, en de muziek die wij maken, een warm hart toedraagt. Door een tegoed op te bouwen helpt u de financiële basis van het koor te versterken, en kunt u voordelig genieten van al onze uitvoeringen. In 2018 staat op 7 oktober het zondagmiddagconcert ‘Groeten uit Leipzig’ gepland, met werken van Bach, Mendelssohn en Kurt Thomas. Op 22 december organiseren we de Koepelscratch waar we met een gelegenheidskoor van naar verwachting ruim 200 deelnemers Händels Messiah repeteren én uitvoeren, en in 2019 staat de Johannes Passion van Bach in de planning.

Wat zijn de regels?

  • U betaalt via automatische incasso minimaal €2,50 per maand.
  • Uw tegoed wordt na ontvangst van uw betaling door ons verhoogd met 20% (dus €2,50 wordt €3,00) 
  • Na minimaal zes maanden, uw tegoed is dan minimaal €18,-, kunt u uw tegoed inzetten bij de aankoop van toegangskaarten voor onze uitvoeringen.
  • Stoppen met deelname aan Concert Support doet u door een mail te sturen aan administratie@oratoriumkoorheiloo.nl.
  • Mocht u nog een tegoed hebben als u stopt met Concert Support, dan kunt u daar nog twee jaar gebruik van maken voor de aankoop van entreekaarten. Daarna komt uw tegoed ten goede aan de bekostiging van onze concerten. Uw tegoed wordt nooit in geld uitgekeerd.

Ik doe mee!

Aanmelden voor Concert Support is heel eenvoudig: stuur een mailbericht naar administratie@oratoriumkoorheiloo.nl en u ontvangt een machtigingsformulier waarmee de betaling kan worden gestart.