Projectzangers Jubileumconcert The Creation 16 en 17 Mei 2020

 

Augustus 1945. Heiloo herstelt na vijf jaren oorlog en bezetting. Er mag weer geleefd worden! Er mag weer gezongen worden! Het koor met de hoopvolle naam ‘Nieuw Leven’ wordt opgericht, nu bekend als Oratoriumkoor Heiloo. Al 75 jaar brengt dit koor mensen bij elkaar om de grote koorwerken in te studeren en uit te voeren voor het publiek uit Heiloo en omstreken. We vieren het feit dat we al 75 jaar in vrijheid kunnen zingen dit jaar met een uitvoering van Haydn’s ‘The Creation’. We hebben bewust gekozen voor de engelstalige uitvoering om de bevrijders van toen te gedenken. En het wordt een uitvoering zoals u van ons gewend bent: onder leiding van onze dirigent Paul Waerts, in de prachtige ambiance van de Cultuurkoepel, met een professioneel orkest, Het Promenade orkest, en drie uitstekende solisten: Caroline Stam (sopraan), Peter Vos (tenor) en Matthijs Mesdag (bas). En uiteraard onze (ongeveer 75) koorleden!

Bij onze jaarlijkse concerten vinden we het fijn om ook projectzangers de kans te geven met ons mee te doen. Projectzanger zijn betekent:

  • 17 wekelijkse repetities op de dinsdagavond van 20 tot 22.15 uur, te beginnen op 14 januari 2020,
  • 1 extra repetitie ochtend op een zaterdag 2 mei,
  • 1 generale repetitie met orkest en solisten op 15 mei 2020,
  • onze jubileumuitvoering op 16 mei 2020 én
  • onze gratis matinee-uitvoering op zondagmiddag 17 mei die we samen met Stichting Trefpunt Heiloo organiseren voor inwoners van Heiloo die wegens leeftijd of ziekte anders niet in staat zouden zijn om dit concert bij te wonen.

Hiervoor betaalt u een bijdrage van €135.

Deelnemers worden geacht enige ervaring als koorzanger te hebben en het werk ook thuis in te kunnen studeren. In overleg met onze dirigent wordt u ingedeeld bij de juiste stemsoort.

Doet u mee? Of hebt u nog vragen? Stuur dan een bericht aan onze secretaris Carla van Lingen-Liefveld.