Uitgelicht bericht

Oratoriumkoor Heiloo

Oratoriumkoor Heiloo is een gemengd amateurkoor en bestaat sinds 28 augustus 1945. Het koor bestaat uit zo’n 70 tot 80 zangers die de liefde voor de klassieke muziek delen en voor wekelijkse repetities bijeenkomen. Het koor streeft naar een hoog artistiek niveau en werkt daarom met een vaste professionele dirigent en contracteert voor haar concerten – twee of drie per jaar – een professioneel orkest en professionele solisten. De serieuze muzikale ambities gaan samen met een prettige en gezellige verenigingssfeer. 

Lees verder

Scratch Messiah 18 december gaat door!

Door de aangepaste maatregelen die gisteren (26 november) bekend werden gemaakt, heeft het bestuur van OKH vanmorgen (27 november) vergaderd over ons troetelkind, de scratch Messiah 2021! Hoe deze dag in te delen. We zijn eruit gekomen. De scratch Messiah zal doorgaan, met een besloten middagconcert.
Dat betekent helaas geen publiek, mensen die publiekskaarten hebben gekocht ontvangen restitutie. Ook zonder lunch en diner voor onze scratchgangers, degenen die dit bijbesteld hebben, ontvangen ook restitutie.
Voor de projectleden en scratch leden betekent dit, dat we starten om 09.30 uur in de Cultuurkoepel Heiloo, en dat we de hele ochtend repeteren, met orkest en solisten. Want die houden we wel! En dan ’s middags concert.
Deze leden gaan hierover nog aanvullende informatie ontvangen.
Het is allemaal wat anders dan gewoon, maar hopelijk kunnen we onze leden, onze projectleden en onze inschrijvers voor de scratch dan toch een redelijk volwaardig programma bieden.

Publiek zal er niet komen, als je dit nu toch mee wilt maken, dan is er maar 1 manier. Schrijf je dan in als projectlid of als scratchdeelnemer/ster, want dan kun je er wel bij zijn. Er zijn nog een paar plekken te vergeven. Zie verder deze website.

Concertschema Oratoriumkoor Heiloo 2022 / 2023

Onze programmering op een rijtje;
Zaterdag 18 December 2021. Messiah Handel, Koepelscratch, besloten concert.
Zaterdag 26 Maart 2022. Matthaus Passion, Bach. Aanvang 19.30 uur
Zaterdag 22 Oktober 2022. The Creation, Haydn. Aanvang 19.30 uur
Zondag 23 Oktober 2022. The Creation, Haydn, matineeconcert aanvang 14.00 uur.
                Extra matineeconcert in samenwerking met Stichting Welzijn Heiloo.
Zaterdag 01 April 2023. Hohe Messe, Bach. Aanvang 19.30 uur.
Zondag 22 Oktober 2023. Herfstconcert “Groeten uit Cambridge”. Aanvang 14.00 uur.   
Zaterdag 16 December 2023. Messiah Handel, Koepelscratch, aanvang concert 19.00
Tijden op wat langere termijn onder voorbehoud.

Voor onze Koepelscratch Messiah 18 december a.s. kunt u, vanwege de laatste richtlijnen, alleen nog deelnamekaarten bestellen. Kijk hiervoor op deze website.
Op korte termijn wordt de verkoop gestart voor de Matthaus Passion, maart 2022.
Gaat u meedoen als projectlid? Of komt u luisteren? Naar Oratoriumkoor Heiloo, in onze fantastische thuisbasis, de CultuurKoepel van Heiloo? Ook wel de Royal Albert Hall van Heiloo e.o. genoemd??
Graag tot op onze concerten!

SCRATCH MESSIAH

Koorzangers opgelet, Scratch Messiah
Deze vierde editie van de Scratch-uitvoering van Händels Messiah mét barokorkest en solisten wordt 18 december a.s. georganiseerd door het Oratoriumkoor Heiloo.
Dit is een scratchdag, waarbij ’s morgens gerepeteerd wordt, en ’s middags Messiah wordt uitgevoerd, met orkest en solisten. Iedereen die wil, kan weer ‘live’ meezingen in de Cultuurkoepel van Heiloo. Men kan een aantal repetities mee repeteren of als meer ervaren koorzanger meedoen. Zaterdag 18 december de hele dag studie, ’s avonds concert.
Aanmelding kan via www.oratoriumkoorheiloo.nl.
Instappen kan alsnog, maar wacht niet te lang!

Mozart in November, in Heiloo en Zandvoort! 05 november 2021

Wat een fantastisch weekend hebben we met Oratoriumkoor Heiloo mogen meemaken. Vrijdag 05 november in een bomvolle Cultuurkoepel Heiloo Requiem en Kronungsmesse van Mozart uitgevoerd, zondag 07 november in Zandvoort nogmaals. Twee maal concert in een weekend!
Dank toporkest Promenade, dank topsolisten Jaap, Erik, Suzanne en Arleen, en natuurlijk alle hulde voor onze Maestro, Paul!!
Bijgaand een kleine impressie.
Ook zin in? Kijk op onze website www.oratoriumkoorheiloo.nl, en schrijf je in voor onze Scratch Messiah, 18 december a.s. in onze CultuurKoepel. Sinds afgelopen dinsdag 09 november zijn we gestart met de repetities voor Messiah, aansluiten kan alsnog!

Heel graag tot dan!!

Lees verder

Herfstconcert, Groeten uit Salzburg

Met composities van W.A. Mozart, vrijdag 5 november 20.00 uur

Wolfgang Amadeus Mozart 

Requiem 
Het Requiem van Mozart werd door de film ‘Amadeus’ bekend bij het grote publiek en is misschien wel het meest indrukwekkende werk van deze jonggestorven componist. Mozart schreef het vlak voor zijn eigen dood, in opdracht van een anonieme opdrachtgever. Het Requiem roept gevoelens van rouw, angst en verdriet op. Maar tegelijk ook hoop, licht en schoonheid. 

Lees verder

KOORZANGERS OPGELET: Workshops, zanglessen en Scratch Messiah

Het Oratoriumkoor Heiloo en de Muziek-en Dansschool Heiloo bundelen de krachten en zetten een groots koorproject op dankzij steun van het Herstelfonds. Het project wil een bijdrage leveren aan het herstel van samenzang in Heiloo en omstreken. Het programma bestaat uit drie onderdelen waar u zich voor kunt opgeven: de Scratch Messiah, een workshop samenzang én zanglessen ter ondersteuning van de individuele stemvorming.

Lees verder