Zingen als Verbinding

Driemaal een Workshop in oktober

Het project ‘Zingen als Verbinding’ heeft tot doel aan iedereen die dat wil de gelegenheid te bieden tot het ontdekken van eigen zangplezier en zangtalent en tot het ervaren van zingen in koorverband.  

Oratoriumkoor Heiloo organiseert in oktober een aantal malen een workshop voor zo’n ontdekkingstocht. Samen met andere deelnemers kunt u in een ontspannen sfeer ontdekken hoeveel plezier zingen kan geven, wat u met uw stem kunt – uw stembereik en andere kwaliteiten – en hoe verbindend zingen werkt. 

Mocht u de smaak te pakken krijgen dan is er de mogelijkheid om vanaf 10 november wekelijks deel te nemen aan koorrepetities die voorbereiden op de uitvoering van The Messiah van G. F. Händel op 19 december a.s.

Door Corona is het aantal plaatsen daarvoor helaas beperkt. Mochten er meer belangstellenden zijn dan beschikbare plaatsen, dan worden de plaatsen toegewezen in volgorde van aanmelding. Voor degenen voor wie er geen plaats meer is bestaat er altijd de mogelijkheid om vanaf 2021 deel te nemen in verschillende andere projecten, of zich aan te melden als (aspirant)lid van het Oratoriumkoor. 

De workshop
Deelname aan de workshop is gratis en wordt driemaal georganiseerd op de zaterdagen 3, 10 en 24 oktober. U kunt nog  inschrijven voor 24 oktober. 

De aanvangstijd is 10.00 uur en het programma duurt tot 12.00 uur. De workshops staan onder leiding van onze dirigent Paul Waerts. Tevens zijn er een aantal koorleden aanwezig om de deelnemers te ontvangen en muzikaal ondersteuning te bieden bij het programma.  

Er zal natuurlijk samen gezongen worden en daarbij zal er aandacht besteed worden aan onder andere  klankkleur en koorklank luisteren naar elkaar en zangtechniek, waaronder ademhalingstechniek. 

Inschrijven kan door middel van het inschrijfformulier.

Messiah, repetities en uitvoering

Mocht u de smaak te pakken gekregen hebben dan kunt u zich na deelname aan de workshop opgeven voor het vervolgtraject van het project ‘Zingen als Verbinding’. Dit bestaat uit deelname aan 6-wekelijkse repetities en vervolgens meezingen in het concert op zaterdagavond 19 december van Messiah van G.F. Handel. 

De repetities vinden plaats op de dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur vanaf 10 november.  

Als projectzanger kunt u dan samen met ervaren koorleden van het Oratoriumkoor de partituur instuderen. 

Daarbij wordt er van u verwacht dat u ook thuis tijd besteedt aan het leren kennen van de muziek en van uw partij. Het project mondt uit in een sfeervol concert in kerstsfeer in onze thuisbasis, de Cultuurkoepel van Heiloo. Voor deelname aan dit deel van het project ‘Zingen als Verbinding vragen we wèl een bijdrage in de kosten, te weten € 75,-

De groep koorleden die bij de workshops ondersteuning bieden, zullen ook projectdeelnemers bij de dinsdagrepetities begeleiden indien gewenst.  

Naar inschrijfformulier